Ben jij een cheetah?
Boek

Ben jij een cheetah? de uitdagingen waar hoogbegaafde kinderen tegenaan lopen in het onderwijs (november 2013)/ tekst: Marianne van Zetten, tekeningen: Roos in 't Velt en Marianne van Zetten

Dit verhaal over een lusteloze cheetah biedt een speelse manier om met kinderen die mogelijk hoogbegaafd zijn te praten over de problemen waar zij tegenaan lopen. Met vragen en testjes. Voor opvoeders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Opvoeding en onderwijs HOOGBEGAAFDE KINDEREN ZETT

Recensie

Tristan wordt naar de dierentuin gebracht. Hij is en blijft lusteloos. De oppassers proberen erachter te komen wat voor een dier Tristan is. Op internet denken ze gevonden te hebben, dat hij een cheetah is, maar als dat zo is, moet hij bv. hard kunnen rennen. Ze proberen hem op verschillende manieren te testen. Hoewel het een leuk en speels verhaal is met aansprekende prenten (grappige illustraties ingekleurd met viltstift), is het doel van dit bijzondere boek anders. Het verhaal biedt de mogelijkheid om als ouder/leerkracht/intern begeleider per aangehaald onderwerp (de vragen en testen van de oppassers) op een speelse manier met kinderen die mogelijk hoogbegaafd zijn te praten over de problemen waar zij tegenaan lopen. Het vervolg zou moeten zijn dat de problemen worden omgezet in uitdagingen. De gespreksonderwerpen staan in aparte tekstwolken en sluiten aan op het verhaal. De vragen zijn uitdagend en zullen zeker meer inzicht geven aan de begeleiders, maar ook aan de doelgroep. Een unieke combinatie rond een actueel thema dat prima aansluit bij passend onderwijs, in een verzorgde, aantrekkelijk uitgevoerde uitgave. Te gebruiken met kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081916721 | 42 pagina's

Titel Ben jij een cheetah? : de uitdagingen waar hoogbegaafde kinderen tegenaan lopen in het onderwijs
Auteur Marianne van Zetten
Secundaire auteur Roos in 't Velt ; Tijl Koenderink
Type materiaal Boek
Editie 1e uitgave;
Uitgave [Venlo] : Novilo, november 2013
Overige gegevens 42 pagina's - illustraties - 31 cm
Annotatie Dit boek is gebaseerd op De 7 uitdagingen van Tijl Koenderink
ISBN 9789081916721
PPN 372700926
Rubriekscode 462.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen