Nederland stopt! met roken
Boek

Nederland stopt! met roken (september 2015)/ Pauline Dekker, Wanda de Kanter

Voorlichting over de gezondheidsrisico's van roken, gevolgd door een overzicht van alle methoden en een stappenplan om te stoppen, afgewisseld met ervaringsverhalen van medische specialisten en bekende Nederlanders.

Recensie

Dat roken ongezond is, hoeft geen betoog. Maar om iemand te laten stoppen is meer nodig dan feitenkennis. Pauline Dekker en Wanda de Kanter zijn beiden longarts en voormalig roker. Zij hebben inmiddels nationale bekendheid door hun televisie-optredens. Onvermoeibaar trekken zij ten strijde. In dit boek, inmiddels weer de negende (herziene) druk, komen zij niet alleen met argumenten. Zij laten veel voormalige rokers, veelal bekende Nederlanders, aan het woord. Hun verhalen steken de rokers een hart onder de riem bij het starten met stoppen. Een reeks medisch specialisten legt in dit boek uit waarom het zo belangrijk is om te stoppen. Je bent nooit te oud om te stoppen. Inmiddels zijn er al sinds de eerste druk uit 2008 meer dan 50.000 exemplaren van dit boek verkocht. Het boek is prettig opgemaakt, bestaat uit veel korte hoofstukken en kan de meest verstokte roker helpen om te stoppen. Er zijn ten slotte volop verwijzingen naar instanties en websites waar zowel de roker als diens omgeving en behandelaars plezier van hebben.

Specificaties

Nederlands | 9789072219329 | 247 pagina's

Titel Nederland stopt! met roken
Uniforme titel <20>Nederland stopt!
Auteur Pauline Dekker
Secundaire auteur Wanda de Kanter
Type materiaal Boek
Editie Negende herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Thoeris, september 2015
Overige gegevens 247 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Dit boek kwam tot stand in samenwerking met het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk - 1e druk: 2008 - Met register
ISBN 9789072219329
PPN 40065556X
Rubriekscode 614.71
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Roken