Breien voor starters
Boek

Breien voor starters kleur! : workshop breien met kleur in 20 stijlvolle ontwerpen ([2016])/ Erika Knight, fotografie Yuki Sugiura ; vertaling [uit het Engels]: Angelique den Brok ; redactie: Vitataal

Inspiratieboek voor ervaren breisters over het gebruik van kleur en kleurcombinaties in een breiwerk, met twintig uitgewerkte projecten.

Aanwezigheid

Recensie

Niet alleen de breisteek, maar vooral het kleurgebruik bepaalt de uitstraling van een breiwerk. In dit boek laat de schrijfster zien hoe je kleuren en kleurpatronen kunt toepassen om tot creatieve creaties te komen. Het boek begint met een uitleg over de kleurencirkel en wat de effecten zijn wanneer bepaalde kleuren worden gecombineerd. Vervolgens komt er een aantal technieken aan bod, bijvoorbeeld: mêleren, ombré, fair isle, intarsia, mazen en patronen lezen. Deze technieken worden aan de hand van tekst en mooie potloodtekeningen van de breistappen uitgelegd. Hierna volgt een stekenbibliotheek, waarin met kleurenfoto's van proeflapjes en stukjes tekst wordt uitgelegd hoe de getoonde effecten kunnen worden bereikt. Het boek eindigt met een 20-tal breiprojecten, waarin de technieken in de praktijk worden toegepast. De projecten zijn als volgt opgebouwd: niveau, gebruikte steken, materialen, maat, proeflapje, opmerkingen en werkwijze. Alles wordt duidelijk uitgelegd en verfraaid met mooie naturel kleurenfoto's. Een mooi inspiratieboek voor breisters. Basis brei-ervaring is wel vereist.

Specificaties

Nederlands | 9789022332009 | 144 pagina's

Titel Breien voor starters : kleur! : workshop breien met kleur in 20 stijlvolle ontwerpen
Auteur Erika Knight
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Yuki Sugiura ; Angelique den Brok
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2016]
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Simple colour knitting. - London : Quadrille Publishing Ltd, (c)2015
ISBN 9789022332009
PPN 400914336
Rubriekscode 625.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Breien ; Breipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Breien