Het internet en ik [Makkelijk lezen]
Boek

Het internet en ik [Makkelijk lezen] ([2015])/ Charlotte van den Berg, redactie en vormgeving: Nicolet Oost Lievense ; beeld: Edwin Wiekens

Zit je, net als Ray, veel op internet? Lees hier hoe je dit veilig doet. Lees over wachtwoorden, sexting, hoge rekeningen en verslaving aan sociale media. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze uitgave voor jongeren wordt uitgelegd dat op internet veel interessante informatie staat, maar dat je niet alles kunt vertrouwen. Je moet zorgen dat je veilig internet en dat niemand je wachtwoord kan stelen. Internetten kost geld en tijd. En je moet geen privédingen op internet zetten als je niet wilt dat die door anderen verspreid kunnen worden. Wat doe je als je online toch in de problemen komt? Dit en nog veel meer over o.a. Google, social media, webwinkels, privacy en cybercrime wordt duidelijk verteld in veertien hoofdstukken van twee bladzijden, met extra tips in gekleurde tekstblokjes. De tekst in deze uitgave (A4-formaat) is op glad papier gedrukt in een duidelijk schreefloos lettertype. De vele kleurenfoto's van vlotte jonge mensen achter computer of mobieltje maken de uitgave extra aantrekkelijk. Dat geldt ook voor het omslag. Er is lesmateriaal* beschikbaar via www.eenvoudigcommuniceren.nl of www.lezenvooriedereen.be. Dit boek maakt deel uit van de serie over zelfredzaamheid 'Mijn leven: zelf denken, zelf doen' *. Het is geschreven in niet te kinderachtige, makkelijke taal. Ook te gebruiken bij media-educatie. Voor jongeren vanaf ca. 14 t/m 18 jaar (bovenbouw vmbo), laagste niveaus mbo-leerlingen en voor jongeren in een NT2-traject.

Specificaties

Nederlands | 9789086962297 | 31 pagina's

Titel Het internet en ik [Makkelijk lezen]
Auteur Charlotte van den Berg
Secundaire auteur Nicolet Oost Lievense ; Edwin Wiekens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2015]
Overige gegevens 31 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789086962297
PPN 400873931
Rubriekscode 528.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Internet
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Internet

Relaties/Serie

Mijn leven
Boek

Mijn leven zelf denken, zelf doen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Charlotte van den Berg