In the heart of the sea
DVD

In the heart of the sea ([2016])/ directed by Ron Howard

In 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door een reusachtige walvis. De overgebleven bemanningsleden moeten tot het uiterste gaan om te overleven.

Recensie

Avonturenfilm (2015) van Ron Howard met onder meer Chris Hemsworth en Cillian Murphy, naar de waargebeurde mysterieuze schipbreuk van een walvisvaarder in de winter van 1820. Het inspireerde Herman Melville tot het schrijven van de klassieker Moby Dick* over een wraakzuchtige walvis die het voorzien heeft op schip en bemanning. De recensenten roemen het spektakel en de fijne rit in de achtbaan van dit avontuur, maar hebben tegelijkertijd kanttekeningen. Zij voelen een spagaat tussen het amusement en de literaire ambities en vragen zich af of je in een familiefilm de jacht op walvissen kunt verheerlijken. 'Visueel zit de film (op wat onderwatershots na) goed in elkaar. Howard levert met prima actie en voldoende vaart een degelijke familiefilm af die nooit echt verveelt. Maar zijn met clichés doorspekte oorsprongsverhaal laat - in tegenstelling tot Melvilles boek - ook weinig indruk achter', meent Sven Gerrits (Cinema.nl 9-12-'15) en geeft 3 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 10-12-'15): 'Het resultaat is spektakelcinema versus literaire thema's. Hollywoodromantiek versus stof tot nadenken. Het werkt, en het werkt niet'. Zij geeft ook 3 sterren. Met extra's.

Specificaties

Meerdere talen | 5051888209387

Titel In the heart of the sea
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ron Howard ; Chris Hemsworth ; Cillian Murphy ; Benjamin Walker
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (117 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Benjamin Walker, Tom Holland. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen, ondertiteld in Nederlands, Frans of Engels - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015 - Bevat eveneens: Chase & Pollard
ISBN 5051888209387
PPN 400997924
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Noodlot ; Walvisvangst
Taal Meerdere talen