Snoopy en Charlie Brown
DVD

Snoopy en Charlie Brown de Peanuts film ([2016])/ regie Steve Martino

Charlie Brown wordt verliefd op een nieuw meisje dat in zijn straat is komen wonen. Hij probeert van alles om haar aandacht te trekken. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

3D-animatiefilm, gebaseerd op de stripverhalen van Charles M. Schulz. Regisseur is Steve Martino (Ice age), het scenario is van Craig en Bryan Schulz (zoon en kleinzoon van Charles). Er komt een nieuw meisje in de straat van Charlie Brown en zijn vrienden wonen: het 'kleine roodharige meisje'. Charlie is meteen verliefd en om haar aandacht te trekken probeert hij wanhopig om ergens in uit te blinken: goochelen, dansen, huiswerk. Intussen is zijn hond Snoopy bezig aan een roman over zijn alter ego, de vliegheld uit de Eerste Wereldoorlog 'Flying Ace'. Het verhaal bevat alle bekende elementen uit de stripverhalen, heeft een nostalgische sfeer en is minder scherp van toon dan eerdere films. De Nederlandse recensenten geven 3-4 sterren. Remke de Lange (Trouw 10-12-'15): 'Via zijn innemende personages schetste Schulz een reeks mensenlevens vol grappige, diep tragische en ontroerende momenten die voor iedereen herkenbaar zijn. Deze film vertaalt dat humanisme naar een liefdevol gemaakt, vrolijk familieavontuur met jazzy deuntjes en fantastische visuele grapjes waar je ook heel jonge kijkers blij mee kunt maken.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Snoopy en Charlie Brown : de Peanuts film
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Steve Martino ; Willem de Groot ; Noah Schnapp ; Charles M. Schulz
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs: Willem de Groot, Matheu Hinzen, Teuntje van 't Hof, Engelstalige stemacteurs: Noah Schnapp, Bill Melendez, Anastasia Bredikhina. - Engels of Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de karakters van Charles M. Schulz - Videoversie van de animatiefilms: Verenigde Staten, 2015
PPN 400656191
Taal Engels