De aantrekkingskracht van foute mannen
Boek

De aantrekkingskracht van foute mannen het monsterverbond (2016)/ Carolien Roodvoets

Beschrijving van problematische relaties tussen man en vrouw vanuit het gezichtspunt van de vrouw, waarbij een aantal categorieën 'foute mannen' wordt onderscheiden.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, gezins- en relatietherapeute, publiceerde eerder 'De duivelsdriehoek' (over vreemdgangers) en 'Nu alleen de liefde nog' (over singles). In dit boek staan (slechte) man/vrouw-relaties centraal. Daarbij kiest de auteur expliciet de kant van de vrouw, die vanuit een problematisch verleden tot een neurotische partnerkeuze is gekomen en nu gevangen zit in een relatie met een 'foute man'. Op basis van haar beroepservaring beschrijft ze in een zevental hoofdstukken evenzovele categorieën 'foute' mannen: de man met bindingsangst, de bezitterige, afstandelijke, gewelddadige, verslaafde, seksueel perverse en narcistische man. Elk hoofdstuk bevat een toegankelijk geschreven inleiding en een aantal praktijkvoorbeelden. Ook kinderen in dit soort relaties komen aan de orde. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan het beëindigen van een dergelijke relatie, waarna een checklist volgt voor het herkennen van 'foute mannen'. Een levendig geschreven, prettig leesbaar boek, dat mede dankzij levensverhalen en checklist herkenbaar en bruikbaar is voor een brede lezersgroep. Afgezien van de nieuwe titel een ongewijzigde herdruk.

Specificaties

Nederlands | 9789401302791 | 227 pagina's

Titel De aantrekkingskracht van foute mannen : het monsterverbond
Auteur Carolien Roodvoets
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde druk;
Uitgave Haarlem : Altamira, 2016
Overige gegevens 227 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Oorspronkelijk verschenen onder de titel: Het monsterverbond : de aantrekkingskracht van foute mannen. - Haarlem : Aramith, (c)2003
ISBN 9789401302791
PPN 398125716
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Relatieproblemen; Vrouwen ; Mannen; Psychologie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Relatieproblemen