Verborgen vrouwenleed
Boek

Verborgen vrouwenleed hèt bekkenbodem(hand)boek voor vrouwen ([2014])/ Dr. Marijke C.P.H. Slieker-ten Hove, illustraties: Mark van Eijk

Uitleg door een bekkenbodemfysiotherapeute over de klachten die vrouwen kunnen hebben; met advies hoe ze met de ontwikkelde BODEM-methodiek zelf aan de slag kunnen gaan om de klachten te verminderen of op te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

De cijfers liegen er niet om: 60% van de vrouwen - en niet alleen oudere - heeft op de een of andere manier te maken met bekkenbodemproblematiek en een groot deel doet zichzelf tekort door niet aan de bel te trekken. Want er valt vaak nog heel wat aan te doen, is de expliciete boodschap. De methodiek wordt uitgelegd aan de hand van het woord BODEM: Bewustwording, Oplossing, Doorzetten, Evalueren, Meedoen. In de meeste gevallen is begeleiding door een bekkenfysiotherapeut de beste optie. Overigens, ook mannen kunnen er terecht met hun klachten! Problemen als incontinentie, aandrang, obstipatie, verzakking en seksualiteit passeren de revue. Niet zo zeer om achter elkaar te lezen, hoe vlot en relativerend ook geschreven; het is een logisch in elkaar stekend naslagwerk met veel tips en oefeningen. En er wordt een oproep gedaan mee te werken aan bekendheid en bespreekbaarheid van dit verborgen vrouwenleed. Een onderwerp voor aan de koffietafel! Een flinke lijst met relevante websites en adressen completeert het boek. De auteur heeft een oefen-app samengesteld die te downloaden is.

Specificaties

Nederlands | 9789402212419 | 273 pagina's

Titel Verborgen vrouwenleed : hèt bekkenbodem(hand)boek voor vrouwen
Auteur Marijke C.P.H. Slieker-ten Hove
Secundaire auteur Mark van Eijk
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Soest : Uitgeverij Boekscout.nl, [2014]
Overige gegevens 273 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789402212419
PPN 391122363
Rubriekscode 605.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bekkenbodems
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Bekkenbodems