Wat me nu toch gebeurde op weg naar school...
Boek

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school... ([2016])/ Davide Cali, vertaling [uit het Engels]: Maartje Beukers

Een jongetje is te laat op school. Hij komt met heel veel fantasierijke smoesjes. Maar zijn het wel smoesjes? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Een jongetje is te laat op school en op de vraag van de juf om uit te leggen hoe dat komt, begint het antwoord met 'Nou, dat is een lang verhaal...'. En een lang, fantasierijk verhaal is het! Boosaardige ninja's vielen hem onderweg aan, een olifant greep hem met zijn slurf en de president belde met de vraag of de jongen de aarde kon redden van een invasie door ruimtewezens. Zo'n twintig 'smoesjes' worden genoemd, die bovendien zeer intertekstueel zijn: ze bevatten verwijzingen naar sprookjes en andere verhalen. De vraag is echter of het smoesjes zijn, want de scholier is uiteindelijk zeer eerlijk en gevat. Dit humoristische verhaal wordt verteld aan de hand van eenvoudige kleurenprenten van Benjamin Chaud, bekend van zijn prentenboeken over Pomelo. Onder elke prent staan een tot drie regels tekst, waarin het jongetje in de ik-vorm zijn verhaal doet. De Zwitsers-Italiaanse Davide Cali, die al veel prentenboeken en graphic novels op zijn naam heeft staan, verzorgde de tekst. Dit boek prikkelt zeker de fantasie van kinderen: welke 'smoesjes' kunnen zij nog bedenken? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026139611

Titel Wat me nu toch gebeurde op weg naar school...
Auteur Davide Calì
Secundaire auteur Benjamin Chaud ; Maartje Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2016]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst Davide Cali ; illustraties Benjamin Chaud - Vertaling van: A funny thing happened on the way to school... - San Francisco, California : Chronicle Books, LLC, (c)2015
ISBN 9789026139611
PPN 398500681
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Fantasie
Taal Nederlands