Prima ballerina
Boek

Prima ballerina ([2015])/ Meredith Costain, Danielle McDonald, vertaling [uit het Engels]: Leen Vandereyken

Ella is dol op ballet. Maar dan krijgt ze niet de rol die ze wilde en stopt haar vriendin Zoe met ballet! In haar dagboek vertelt Ella of ze door zal gaan met dansen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ella is dol op ballet, maar als ze voor de jaarlijkse toneelvoorstelling een andere rol krijgt dan gehoopt, verandert dat. Tot overmaat van ramp besluit haar beste vriendin Zoë ook nog eens te stoppen met balletles. Zal Ella doorzetten of gooit ze haar balletpakje met vleeskleurige kousen erbij neer? Deze leuke uitgave is neergezet als dagboek waarin Ella op humoristische wijze haar gedachtespinsels en gevoelens beschrijft. De auteur heeft de dag-journaals geschreven vanuit de ik-vorm en maakt in de verslagen veelvuldig gebruik van lijstjes/opsommingen, grappige tekeningen en woordspelingen. De tekst leest heerlijk weg en is neergezet in een speels en luchtig lettertype. Verschillende woorden zijn groot, vet of paars gedrukt om ze extra kracht bij te zetten. Het zal de meiden gegarandeerd aanspreken. Heb jij nog nooit eerder in het dagboek van iemand anders durven spieken? Dit is je kans! Tegelijk verscheen over Ella 'Herrie in de klas'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463070324 | 141 pagina's

Titel Prima ballerina
Auteur Meredith Costain
Secundaire auteur Danielle McDonald ; Leen Vandereyken
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Biloan Junior, [2015]
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Meredith Costain en illustraties: Danielle McDonald - Vertaling van: Ballet backflip. - Scholastic Australia, (c)2015. - (Ella diaries ; 2)
ISBN 9789463070324
PPN 400995905
Genre sport
Thematrefwoord Ballet ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ella
Boek

Ella mijn dagboek (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Meredith Costain