Mijn lieverdje
Boek

Mijn lieverdje ([2016])/ Astrid Desbordes, Pauline Martin

De kleine Archibald vraagt zijn mama voordat hij gaat slapen of zij altijd van hem zal houden. Ze geeft een heleboel voorbeelden om te laten zien dat dit echt voor eeuwig en altijd is. Prentenboek met fijne tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De kleine Archibald vraagt zijn mama voor hij gaat slapen of zij altijd van hem zal houden. Zij neemt uitgebreid de tijd om hem te antwoorden, met allerlei voorbeelden. 'Ik hou van je als je mij nadoet, en als je je eigen zin doet' en ook 'Ik hou van je als je iets heel goed kunt, en als je nog een beetje moet oefenen'. De tekst van dit kleine prentenboek is in zijn soberheid helemaal in balans. De 'Ik hou van je...'-zinnen die de moeder opsomt vallen steeds in een tegenstelling uiteen. De eerste helft staat op de linkerpagina, de tweede op de rechter. De tekeningen bestaan uit dunne zwarte lijnen, ingevuld met veelal egale, terugkerende kleuren in een beperkt aantal tinten. Ze geven invulling aan de tekst. De prent bij 'Ik hou van je als iedereen ziet hoe mooi je bent' toont Archibald in een keurig pak op een feestje. Rechts volgt bij de tweede helft van de zin 'en als alleen ik dat zie' een plaatje van Archibald met waterpokken onder een dekentje op de bank. De moeder laat zien dat ze altijd van haar zoon houdt, dat ze hem koestert, maar van daaruit ook kan loslaten. Een lief prentenboek over onvoorwaardelijke moederliefde. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827521

Titel Mijn lieverdje
Auteur Astrid Desbordes
Secundaire auteur Pauline Martin
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: tekst: Astrid Desbordes/illustraties: Pauline Martin - Vertaling van: Mon amour. - Paris : Albin Michel Jeunesse, (c)2015
ISBN 9789044827521
PPN 401016366
Thematrefwoord Moeders ; Liefde
Taal Nederlands