Baby's eerste woorden
Boek

Baby's eerste woorden ([2016])/ [tekst] Marie-Odile Fordacq, [illustraties] Peggy Nille

Het muisje Baby krijgt na het opstaan een fles lekkere melk. Daarna speelt hij met zijn vriendjes, gaat buiten wandelen en 's avonds in zijn bolletjespyjama lekker slapen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Baby, een muisachtig wezentje, is maar wat druk op een dag: opstaan, eten, spelen met vriendjes, in bad, naar buiten en naar bed. De verschillende activiteiten zijn duidelijk van elkaar onderscheiden door tabjes van stevige stof met daarop een relevant tekeningetje geborduurd. Aan elke activiteit zijn zes pagina's besteed. Het boekje oogt modern door de stijl van illustreren. De aangeklede dieren in zachte kleuren hebben grote ogen, wat de aandacht vasthoudt. Met hele kleintjes kan het als aanwijsboekje worden gebruikt door de figuurtjes te benoemen. Eenmaal dreumes, kunnen per activiteit de eenvoudige zinnetjes worden voorgelezen als een klein verhaaltje. Daarbij komen ook relatieve begrippen aan de orde, evenals benoemde activiteiten en emoties. Kwalitatief, zowel inhoudelijk als qua vormgeving, mooi en leuk boekje dat lang meegaat. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002259593

Titel Baby's eerste woorden
Auteur Marie-Odile Fordacq
Secundaire auteur Peggy Nille
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Oogappel, [2016]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Omslagtitel. - Omslag vermeldt: Kijk, lees en leer wat baby allemaal doet op een dag! - Vertaling van: Mes mots et moi. - Paris : Éditions Tourbillon, 2015
ISBN 9789002259593
PPN 401119157
Genre Boekstart
Thematrefwoord Dagritme
Taal Nederlands