Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een frozen hart
Boek

Een frozen hart ([2016])/ Elizabeth Rudnick, uit het Engels vertaald door Henny van Gulik

Als Anna vijf jaar is, sluit haar zus Elsa zich ineens van iedereen af. Als hun ouders tien jaar later omkomen en Anna zich wil verloven, veroorzaakt Elsa een barre winter in het koninkrijk. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De twee prinsessen van Arendelle zijn zeer hecht, maar helaas blijft dat niet zo. De oudste prinses Elsa sluit zich ineens van iedereen af. De jongste, Anna, begrijpt hier niets van. Het wordt nog erger als hun ouders plotseling overlijden. Elsa moet tot koningin gekroond worden en ineens verschijnt prins Hans, afkomstig van een naburig koninkrijk, op het toneel. Hij wil zich met Anna verloven. Elsa verzet zich daartegen, verschanst zich in een ijskasteel en brengt daardoor in haar koninkrijk een barre winter op gang. Dit verhaal, gebaseerd op de tekenfilm Frozen, probeert de karakters meer uit te diepen. Dat lukt gedeeltelijk. Als lezer begrijpen we waar Hans op uit is en wat zijn achtergrond is, maar zijn karakter lijkt niet berekenend genoeg. Ook blijf je nog met de vraag achter: hoe komt Elsa aan dat bevroren hart? Alleen door haar magische krachten? Het boek, gebaseerd op het sprookje De sneeuwkoningin, eindigt bevredigend en leest lekker weg. Veel meiden zullen hierbij wegsmelten. De doelgroep van dit boek is echter wel een stuk ouder dan die van de film. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000347964 | 253 pagina's

Titel Een frozen hart
Uniforme titel Disney Frozen
Auteur Elizabeth Rudnick
Instelling /Disney Enterprises
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2016]
Overige gegevens 253 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Disney Frozen - Vertaling van: A frozen heart. - New York : Disney Press, 2015 - Gebaseerd op de film: Frozen. - Verenigde Staten : Walt Disney Animation Studios, 2013
ISBN 9789000347964
PPN 398109133
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Magie
Taal Nederlands