De (onofficiële) Bijbel voor Minecrafters
Boek

De (onofficiële) Bijbel voor Minecrafters het Oude en Nieuwe Testament ([2015])/ Garret Romines en Christopher Miko, vertaling [uit het Engels]: Elise Lente Meester

Verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament zijn gesitueerd en nagebouwd in een Minecraft-wereld. Met kleurenillustraties uit het spel. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij kloeke uitgave met verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, die zijn gesitueerd en nagebouwd in een Minecraft-wereld. Kennis van deze populaire game is niet noodzakelijk. De originele opzet zal aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Het voorwoord begint met de zin: 'Wist je dat gamen goed voor je is?'. Als voordelen van de game Minecraft worden genoemd het ontwikkelen van creativiteit, plannen, samenwerken en teleurstellingen verwerken. In het boek worden Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament geïllustreerd met figuren en fraaie bouwwerken uit de game. Lezers worden gestimuleerd de verhalen na te bouwen. Het boek begint met het scheppingsverhaal en eindigt met de terugkeer van Jezus naar de hemel. Het lettertype waarin de Bijbelverhalen bondig worden samengevat, lijkt op het lettertype uit de game. De auteurs zijn werkzaam in het onderwijs en ontwikkelen interactieve lessen met Lego, Robotics en Minecraft. Aan de titel is de term 'onofficieel' toegevoegd. Het boek is niet geautoriseerd door o.a. Mojang AB, een Zweedse ontwikkelaar van computerspellen. Voor (protestants-)christelijke Minecraftliefhebbers vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058041081

Titel De (onofficiële) Bijbel voor Minecrafters : het Oude en Nieuwe Testament
Uniforme titel Bijbel voor Minecrafters
Auteur Garret Romines
Secundaire auteur Christopher Miko ; Elise Lente Meester
Type materiaal Boek
Uitgave [Barneveld] : Plateau, [2015]
Overige gegevens V, 282 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Beeldverhaal - Vertaling van: The unofficial Holy Bible for Minecrafters. - Sky Pony Press, 2015
ISBN 9789058041081
PPN 395071607
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel