Grote dino's voor kleine speurneuzen
Boek

Grote dino's voor kleine speurneuzen (september 2015)/ Pascale Hédelin, illustraties Didier Balicevic, Robert Barborini, Benjamin Bécue, Sylvie Bessard ; vertaling [uit het Frans]: Gretel Schoukens

Welke soorten dino's waren er? Waren ze slim? In deze encyclopedie over dinosaurussen lees je er alles over. Met veel kleurrijke illustraties en spelletjes. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Een kleurrijke encyclopedie over dinosauriërs met vier hoofdstukken: Verschillende soorten dino's, De beroemdste dino's, Het leven van dino's en De wereld zonder dino's. Na elk hoofdstuk twee pagina's 'Spelen met dino's' waar de gelezen kennis geoefend of getest wordt. Op iedere spread een korte tekst in grote letters van hooguit drie regels en veel illustraties (strak, kleurrijk, duidelijk) met bijschrift. Rechts staat in een gekleurd kader een vraag met antwoord, in korte en langere tekst met illustraties. Achterin verschillende geheugensteuntjes: een tijdlijn, dino's in alle maten (afgebeeld in verhouding tot de mens), recordhouders bij dino's (de zwaarste, de grootste), de wereld van dino's (laat zien waar op aarde restanten van dino's zijn gevonden), andere dieren die in dezelfde periode leefden en een trefwoordenlijst. In een kader in de inhoudsopgave staan richtlijnen voor ouders over hoe ze hun kinderen met het boek kunnen helpen. De encyclopedie doet door alle onderdelen wat schools aan, maar kan aan de andere kant geheel naar eigen wens gebruikt worden. Door de opzet en vriendelijke uitstraling een leuke toevoeging aan de boeken over dino's die er al zijn. Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462344167 | 94 pagina's

Titel Grote dino's voor kleine speurneuzen
Auteur Pascale Hédelin
Secundaire auteur Didier Balicevic ; Gretel Schoukens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Abimo, september 2015
Overige gegevens 94 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Les dinosaures. - Toulouse : Éditions Milan, (c)2012. - (Mes années pourquoi)
ISBN 9789462344167
PPN 399710930
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen