L'Apôtre
DVD

L'Apôtre ([2015])/ un film écrit, réalisé et produit par Cheyenne Carron

Een jonge moslim die wordt opgeleid tot imam bekeert zich tot het christendom, wat tot een harde confrontatie met zijn familie leidt.

Recensie

Franse christelijke speelfilm (2014) van de jonge filmmaakster Cheyenne Carron. Het verhaal gaat over Akim, een moslim die wordt opgeleid tot imam, maar zich bekeert tot het christendom. Dat levert grote spanningen op met zijn ouders en vrienden. Deze film zelf leverde ook nogal wat spanningen op. De katholieke regiseusse Carron heeft de film gefinancierd uit giften omdat de filmfondsen van de overheid er hun handen niet aan wilden branden. Die zagen er een provocatie van de moslimgemeenschap in. Want L'apôtre geeft een nogal ongenuanceerd beeld: de moslims zijn intolerant en heetgebakerd, de christenen bespiegelend en kalm. Volgens Guillaume Gas (Abusdecine.com 1-19-'14) kunnen de goede acteurs en het spannende camerawerk die grote misser niet verhelpen. Na de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs werd de film uit een aantal bioscopen gehaald, uit angst voor ophef en rellen. De film viel eerder in de prijzen op christelijke filmfestivals als Festival Sacre De La Beauté (Cannes) en het Festival Mirabile Dictu Catholic (Vaticaanstad).

Specificaties

Frans | 9789492189189

Titel L'Apôtre
Uniforme titel De apostel
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Cheyenne Carron ; Fayçal Safi ; Brahim Tekfa
Type materiaal DVD
Uitgave [Barneveld] : Neema, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (120 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Auteurs onder andere: Fayçal Safi, Brahim Tekfa, Norah Krief, Sarah Zaher, Salah Sassi, Toufik Kerwaz, Yannick Guérin. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Titel op omslag en label: De apostel - Videoversie van de film: Frankrijk : Carron Production, 2014
ISBN 9789492189189
PPN 39988484X
Thematrefwoord Bekeringen
Taal Frans