Fargo. Seizoen 2
DVD

Fargo. Seizoen 2 ([2016])/ Noah Hawley, written by Noah Hawley

In de jaren zeventig vindt er een serie moorden plaats in een klein dorpje in Minnesota en twee samenwerkende sherrifs moeten deze op zien te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

Succesvolle Amerikaanse tv-serie (2014-), losjes gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 van de gebroeders Coen. Ook deze serie is door hen geproduceerd, maar werd geschreven door Noah Hawley (Bones). De tweede seizoen heeft een nieuw verhaal. In 1979 verbergen schoonheidsspecialiste Peggy Blumquist (Kirsten Dunst) en haar man de slager Ed Blumquist (Jesse Plemons) de moord op Rye Gerhardt (Kieran Culkin), de zoon van Floyd Gerhardt (Jean Smart), matriarch van een criminele familie in Fargo, North Dakota. Tegelijkertijd onderzoeken politie-agent Lou Solverson (Patrick Wilson) en zijn schoonvader, Sheriff Hank Larsson (Ted Danson), een driedubbele moord in een restaurant waar Rye mee te maken had. 'Fargo: de film' werd in 1996 bekroond met een Oscar, maar de tv-serie doet er zeker niet voor onder als winnaar van een Golden Globe en drie Emmy Awards. De serie krijgt alleen maar lovende kritiek in de pers. Rosan Hollak (NRC 13-5-'14) geeft 4 sterren en noemt de serie een succes: 'De serie is even zwart, absurd en droogkomisch als het origineel en weet met het nieuwe scenario waarin ook onverwachte personages opduiken, opnieuw te boeien.' Gebruikers op het IMDb geven een score van 9.1 van 10 punten. Te zien via Netflix.

Specificaties

Engels | 8712626052210

Titel Fargo. Seizoen 2
Uniforme titel Fargo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kirsten Dunst ; Patrick Wilson ; Jesse Plemons ; Ted Danson
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer .. uur) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Ted Danson. - Engels gesproken, ondertiteld in Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8712626052210
PPN 400999781
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

Fargo
DVD

Fargo (2015-...)

vol.
Uitgeleend