Homeland. Seizoen 5
DVD

Homeland. Seizoen 5 ([2016]), Seizoen 5

Carrie Mathison werkt niet meer voor de CIA maar voor een stichting in Berlijn. Als anti-jihadisten toegang krijgen tot geheime informatie over een samenwerking tussen CIA en de Duitse geheime dienst moet ze weer in actie komen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse psychologische thrillerserie gestart in 2011, bedacht door Howard Gordon en Alex Gansa, geregisseerd door o.a. Michael Cuesta, met Claire Danes en Damian Lewis. CIA-agente Carrie Mathison weet haar superieuren te bespelen, neemt een loopje met de regels om de informatie die ze nodig heeft te bemachtigen want ze heeft oog voor strategie en voelt goed aan wat de gezochte misdadigers van plan zijn. In het vijfde seizoen zit Carrie in Berlijn bij een beveiligingsbedrijf en is niet langer bij de CIA. Ze probeert een nieuw leven op te bouwen, maar haar verleden kan ze niet ontwijken. Zonder Saul en Quinn om op terug te vallen, moet Carrie een gevaarlijke samenzwering bestrijden, met gevaar voor eigen leven. Julien Althuisius (Volkskrant 2-1-'15) noemde het vierde seizoen 'weer ouderwets briljant'. Sam Wollaston (Guardian 13-10-'14) zei het volgende over seizoen vier: 'If in seasons two and three Homeland occasionally lost direction and momentum, it's back with renewed purpose. And a bang.' Het vijfde seizoen had weer meer kijkers dan het vierde seizoen. Winnaar Beste dramaserie, Beste acteur en Beste actrice Golden Globe Awards 2013. Het vijfde seizoen bestaat uit 12 afleveringen.

Specificaties

Engels

Titel Homeland. Seizoen 5
Uniforme titel Homeland
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Claire Danes ; Rupert Friend ; Mandy Patinkin
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC, [2016]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer .. uur) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Claire Danes, Rupert Friend, Mandy Patinkin, Sebastian Koch - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 7 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Teakwood Lane Productions, (c)2015
PPN 400999552
Genre thriller
Taal Engels

Relaties/Serie

Homeland
DVD

Homeland (2012-...)

vol. Seizoen 5
Uitgeleend