Primair succes
Boek

Primair succes twaalf hefbomen voor grootse prestaties ([2016])/ Stephen Covey, vertaling [uit het Engels] Ypie Veenstra ; voorwoord door Sean Covey

Handreiking voor primair succes, dat door middel van twaalf hefbomen of kwaliteiten bereikt kan worden en tot een leven met voldoening leidt.

Aanwezigheid

Recensie

Na de dood in 2012 van Stephen Covey, de auteur van de bestseller 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (1993), is uit zijn nagelaten essays een nieuw boek samengesteld. Hierin staat het verschijnsel succes centraal, waarbij de auteur onderscheid maakt tussen twee wegen die naar primair respectievelijk secundair succes leiden. De intrinsieke beloningen van primair succes, zoals integriteit en verantwoordelijkheid, zijn belangrijker dan de oppervlakkige geneugten en beloningen van secundair succes, zoals geld, aanzien en persoonlijk succes. In dit boek introduceert Covey twaalf hefbomen of kwaliteiten die leiden tot primair succes: integriteit, een bijdrage leveren, prioriteit, persoonlijke opoffering, dienstbaarheid, verantwoordelijkheid, loyaliteit, wederkerigheid, diversiteit, continu leren, vernieuwing, lesgeven in leren. Hij werkt deze begrippen verder uit en vertelt hoe deze principes zijn te internaliseren op weg naar een leven dat voldoening schenkt. Covey is een veelgelezen (management)auteur, met name in het onderwijs, en zal met dit boek nieuwe leerlingen vinden.

Specificaties

Nederlands | 9789047009399 | 220 pagina's

Titel Primair succes : twaalf hefbomen voor grootse prestaties
Auteur Stephen R. Covey
Secundaire auteur Ypie Veenstra ; Sean Covey
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2016]
Overige gegevens 220 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Primary greatness. - London : Simon & Schuster, 2015
ISBN 9789047009399
PPN 398137684
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Persoonlijkheidsleer ; Leiderschap ; Zelfverwerkelijking
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Persoonlijkheids-leer