Duister Europa
Boek

Duister Europa twee Koude Oorlogen en een reis door Groot-Roemenië (2016)/ Robert D. Kaplan, vertaling [uit het Engels] Margreet de Boer ; register: Koen Lempers

Geschiedenis van Roemenie en analyse van de huidige politieke situatie, afgewisseld met ervaringen van de auteur tijdens reizen door dit land.

Aanwezigheid

Recensie

Als beginnend journalist werd de Amerikaanse schrijver en auteur van dit boek als persona non grata uitgewezen uit Roemenië. Jaren later kwam hij terug met het idee om een boek over Roemenië te schrijven. Daarin vertelt hij over de kunst, architectuur en filosofie van dit vrij onbekende land. Vooral de hoofdstukken over geschiedenis en politiek zijn uitermate boeiend. Roemenië neemt als lid van de EU en NAVO een politiek en militair belangrijke positie in. Volgens de auteur kan de grens met Oekraïne en de voormalige Sovjet-republiek Moldavië in de toekomst voor spanningen zorgen. Het gaat hier om de in Moldavië gelegen Russische enclave Transnestrië, waar duizenden Russische troepen zijn gelegerd. De auteur vertelt waarom hij denkt dat dit gebied weleens meer dan alleen spanningen zou kunnen opleveren in de verre of nabije toekomst. Met enkele kaartjes, een katern zwart-witfoto's, een literatuurlijst, eindnoten en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789000345410 | 328 pagina's

Titel Duister Europa : twee Koude Oorlogen en een reis door Groot-Roemenië
Auteur Robert D. Kaplan
Secundaire auteur Margreet de Boer ; Koen Lempers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Houten : Spectrum, 2016
Overige gegevens 328 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: In Europe's shadows. - New York : Random House, (c)2016
ISBN 9789000345410
PPN 398136785
Rubriekscode Roemenië 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roemenië; 20e eeuw ; Roemenie; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Roemenie