Een nieuwe manier van koken
Boek

Een nieuwe manier van koken snelle, simpele en smakelijke recepten voor elke dag ([2016])/ Anna Jones, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Hennie Franssen-Seebregts ; eindredactie: efef.com, Baukje Zijlstra

Vegetarische recepten voor elke dag, maar ook voor als er meer tijd is en voor feestelijke gelegenheden; ook voor ontbijten, toetjes en gebak.

Aanwezigheid

Recensie

Verzorgd uitgegeven kookboek met dagelijkse en ook meer bewerkelijke recepten die met een beetje planning goed uitvoerbaar zijn. Anna Jones' aanpak is duidelijk en georganiseerd: lees eerst de recepten door, zoek alle ingrediënten bij elkaar en ga dán aan de slag! Dat spaart tijd en mislukkingen. Haar recepten zijn ingedeeld op bereidingstijden: snel: 10-15 minuten, voor 20, 30 en (echt feestelijke) in 40 minuten. Ook een hoofdstuk met recepten die op voorraad gehouden kunnen worden zodat dagelijks echt koken haalbaar wordt en snelle recepten voor ontbijten, nagerechten en gebak. In veel hoofdstukken ook nog variatie-schema's voor salades-, smoothies-, eenpansgerechten en meer. Anna Jones kookt vegetarisch en met veel aandacht voor groentebereidingen. Ze is kritisch over de huidige voedselhypes en probeert voeding als totaalpakket te zien. Met een uitgebreid register en een op glutenvrije en veganistische recepten. Verzorgd uitgegeven; bij de meeste recepten een uitstekende foto. Inspirerende, leuke recepten voor iedereen die wel eens vegetarisch wil koken of juist altijd. Van Anna Jones verscheen eerder 'Een nieuwe kijk op eten' (2014)*.

Specificaties

Nederlands | 9789059566828 | 352 pagina's

Titel Een nieuwe manier van koken : snelle, simpele en smakelijke recepten voor elke dag
Auteur Anna Jones
Instelling /efef.com
Secundaire auteur Hennie Franssen-Seebregts ; Baukje Zijlstra
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 352 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: A modern way to cook. - London : Fourth Estate, 2015
ISBN 9789059566828
PPN 398501106
Rubriekscode 629.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vegetarische kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Vegetarische kookboeken