Een hart voor dieren
Boek

Een hart voor dieren (2016)/ Nico De Braeckeleer, redactie NL: Emile Salomon ; algemene redactie: Catalina Steenkoop ; cover en illustraties: Kristel Van Steenbergen

Hanne, Fleur en Amélie zijn Girl Friends Forever. Als ze een gewond konijn vinden, brengen ze het naar een dierenopvangcentrum en helpen ze daar het beestje verzorgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hanne, Fleur en Amélie zijn Girl Friends Forever. Ze houden alle drie van dieren. Dus als ze een gewond konijn vinden, brengen ze het naar een dierenopvangcentrum en helpen ze daar het beestje verzorgen. Intussen plant de geadopteerde Amélie een reis naar Zuid-Afrika, omdat ze meer over haar 'buikmama' wil weten, doet Hanne mee aan audities om de hoofdrol in een jeugdfilm te bemachtigen en ontdekt Fleur dat ze Mats toch leuker vindt dan ze dacht - helemaal als hij een van de vaste hulpen van het dierenopvangcentrum blijkt te zijn... Zelfstandig te lezen tweede deel in de serie 'Hartsvriendinnen'*. De auteur, scenarist voor Studio 100, bedacht deze reeks speciaal voor zijn dochtertjes. Aardig verhaal dat hier en daar verlevendigd wordt door zwart-wittekeningetjes. Wel bevat het veel Vlaamse woorden (geraken, verwittigen, een koppeltje vormen, iemand graag zien) en worden ouders steeds als 'haar mama' en 'haar papa' aangeduid, wat erg jong overkomt voor drie meiden van 12 jaar die in de brugklas zitten. Voor meisjes vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241435 | 127 pagina's

Titel Een hart voor dieren
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur Emile Salomon ; Kristel Steenbergen
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2016
Overige gegevens 127 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Naam illustrator in het colofon is foutief vermeld de juiste naam is: Kristel Steenbergen
ISBN 9789059241435
PPN 400649683
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hartsvriendinnen
Boek

Hartsvriendinnen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nico De Braeckeleer