De invasie van de endermannen
Boek

De invasie van de endermannen ([2016])/ Winter Morgan, vertaling [uit het Engels]: Ann Van Dyck

Steve mag meedoen aan een wedstrijd huizen bouwen op het Paddestoeleneiland. Maar ook op dit veilige eiland komen er aanvallen van Endermannen. Is er een Griefer onder de spelers? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Steve (bekend uit twee eerdere delen in de reeks over Minecraft) beleeft spannende avonturen met zijn vrienden (schatzoekers) Max, Lucy en Henry en wordt in dit deel geholpen door zijn buurvrouw Kyra. Hij is uitgekozen om mee te doen aan een wedstrijd huizen bouwen op het Paddestoeleneiland. Maar ook op dit veilige eiland komen er aanvallen van Endermannen en verdwijnen er voortdurend materialen. Is er een Griefer onder de spelers? De avonturen spelen zich af in de van het computerspel bekende Minecraftwereld. In achttien korte hoofdstukken met een opeenvolging van spannende gebeurtenissen zal blijken of Steve kan winnen. Belangrijkste thema is echter de vriendschap die alles overwint. Er zijn geen illustraties behalve op het voorplat. Het taalgebruik is eenvoudig en maakt veel gebruik van termen uit het spel. Hier en daar Vlaams woordgebruik: 'ik ben niet weerhouden' (p. 7); 'met een voorval verveeld zitten' (p. 34). Geschikt om kinderen vanaf ca. 9 jaar die van het spel houden aan het lezen te krijgen.

Specificaties

Nederlands | 9789002259814 | 109 pagina's

Titel De invasie van de endermannen
Auteur Winter Morgan
Secundaire auteur Ann Van Dyck
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2016]
Overige gegevens 109 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een niet-officiële roman voor gamers - Vertaling van: The endermen invasion : an unofficial Minecrafter's novel : book three. - New York : Sky Pony Press, (c)2014
ISBN 9789002259814
PPN 401033635
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Minecraft (computerprogramma) ; Wedstrijden
Taal Nederlands