Jasper werkt in de tuin
Boek

Jasper werkt in de tuin ([2015])/ Lena Visser-Oskam & Marjan Koudijs

Het is lente en Jasper mag mama helpen in de tuin. Hij trekt zijn overall en laarzen aan en pakt het gereedschap. Jasper helpt onkruid wieden, zaadjes zaaien en viooltjes planten. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Jasper mag mama helpen in de tuin. Eerst moet het onkruid eruit, daarna mag hij de zaadjes planten van zonnebloemen, radijsjes en andere groenten. Van papa krijgt hij echte plantjes. Samen met zijn zusje Sofie geeft hij de plantjes en de zaadjes water, zodat ze goed kunnen groeien. Een gezellig voorleesboek op rijm, over werken in de tuin. Op een speelse manier vertelt de schrijfster over onkruid wieden, kransen maken van madeliefjes, zaadjes die plantjes worden en watergieten. Achter in het boek staat nuttige informatie voor ouders over het nut van voorlezen, verbetering van de concentratie en het geheugen, en een lijst met voor elke pagina een aantal vragen die je kunt stellen over de illustraties. De illustraties zijn groot en belangrijk, in vrolijke kleuren. Gebonden, vierkante uitvoering, de tekst is gedrukt op stevig papier, geschikt voor kleine handjes. Ideaal om voor te lezen of om zelf te lezen als beginnende lezer door de eenvoudige zinnen op rijm en het grote lettertype. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055517992 | 33 pagina's

Titel Jasper werkt in de tuin
Auteur Lena Visser-Oskam
Secundaire auteur Marjan Koudijs
Type materiaal Boek
Uitgave Barneveld : Gebr. Koster, [2015]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Lena Visser-Oskam, auteur en Marjan Koudijs, illustrator. - Uitgave sluit aan bij het programma Opstapje van het Nederlands Jeugd Instituut
ISBN 9789055517992
PPN 400640538
Thematrefwoord Tuinieren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands