Jheronimus Bosch
Boek

Jheronimus Bosch ([2016])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Marion Arbona, Éva Bensard, Sonja de Monchy, Catherine Gimonnet, Margje van Hooijdonk, Kiki, Laetitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Mariëlle Mijs, Olivier Morel, Éloi Rousseau, Clémence Simon

Jheronimus Bosch (1450-1516) is vooral bekend door de vele griezelige duivels, kwelgeesten en fantasiewezens die hij schilderde. Maar er is nog meer te vertellen over zijn werk en de tijd waarin hij leefde. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het zal niemand zijn ontgaan: 2016 is het jaar van Jheronimus Bosch, vanwege de unieke overzichtstentoonstelling in zijn geboorteplaats Den Bosch. Het verbaast dus niet dat het thematische kunsttijdschrift Dada* (4x per jaar) een nummer aan de laatmiddeleeuwse meesterschilder (1450-1516) heeft gewijd. Bosch is vooral bekend door de vele griezelige duivels, kwelgeesten en fantasiewezens in zijn werk. Maar ook andere kwaliteiten worden belicht: bv. hoe prachtig en gedetailleerd hij kleding en landschappen kon schilderen. Ook de tijd waarin hij werkte en de belangrijke rol die het geloof en de dood toen speelden komen aan bod. En de vele kunstenaars die door het werk van Bosch zijn geïnspireerd, inclusief een Amerikaanse kunstenaar die een eigen versie maakte van een van zijn beroemdste schilderijen, met... emojis! Korte artikelen worden gevolgd door een thematisch ABC en enkele doe-opdrachten en een kleurplaat. Ook is er aandacht voor boeken, (virtual reality) films en apps over Bosch. De uitgave heeft een aantrekkelijke lay-out met korte tekstblokjes, gekleurde tussenkopjes en veel kleurenillustraties. Zeer bruikbaar voor docenten in het basis- en voortgezet onderwijs en voor pabo's en culturele opleidingen. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059306639 | 50 pagina's

Titel Jheronimus Bosch
Uniforme titel Bosch
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Marion Arbona
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2016]
Overige gegevens 50 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslagtitel: Bosch
ISBN 9789059306639
PPN 400918471
Rubriekscode 736.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bosch, Hiëronymus
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bosch

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 89
Niet uitleenbaar