Het land van Lubbers
DVD

Het land van Lubbers ([2016])/ regie Peter de Baan

Gedurende vier interviews voor een collegezaal met kritische studenten maakt Ruud Lubbers de balans op van belangrijke gebeurtenissen in zijn politieke carrière.

Recensie

Nederlandse tv-serie (2016) van Ger Beukenkamp (Majesteit, De troon) over het leven van oud-politicus Ruud Lubbers. De serie beslaat Lubbers' politieke carrière van de jaren zeventig tot en met de jaren negentig. De inmiddels 76-jarige staatsman (Huub Stapel) kijkt terug op belangrijkste gebeurtenissen uit zijn verleden: de oliecrisis, plaatsing van kruisrakketten en de komst van de euro. In deze terugblikken neemt Guy Clemens (De troon) de rol van Lubbers waar. Arendo Joustra (58) en Max van Weezel (64), indertijd politieke verslaggevers werden door de Volkskrant (16-2-'16) naar hun mening gevraagd. Zij oordeelden positief. Joustra over Guy Clemens: 'Als je je ogen dichtdoet, hoor je Lubbers.' Van Weezel zegt: 'Ik vond het mooi. Het zijn altijd dezelfde vragen die terugkeren. Wijkt het niet te veel af van de realiteit? Is het niet te veel drama en fictie? Dat krijgen al die politieke tv-series over zich heen. Die kritiek is altijd een beetje waar, maar tv-makers zullen altijd zeggen dat het nodig is voor de spanning.' Marcel Peereboom Voller (Telegraaf 17-2-'16): 'Het is lastig om een nog levende historische figuur te spelen. Maar Guy Clemens als de jonge Lubbers en Huub Stapel als senior doen dat goed.' De vierdelige serie werd uitgezonden door AVROTros.

Specificaties

Nederlands | 8717344759144

Titel Het land van Lubbers
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter de Baan ; Huub Stapel ; Guy Clemens ; Hannah van Lunteren
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 2 dvd-video's (4 × 50 min) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Huub Stapel, Guy Clemens, Hannah van Lunteren, Karin Meerman. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie: Nederland, 2016 - Bevat: 1. Autoloze zondagen ; 2. Crisis in de polder ; 3. Kruisraketten nooit ; 4. Lang leve de euro
ISBN 8717344759144
PPN 401406644
Genre politieke roman
Thematrefwoord Lubbers, Ruud ; Politiek
Taal Nederlands