Rectify. Season 2
DVD

Rectify. Season 2 ([2016])/ Ray McKinnon, Season 2

Daniel Holden heeft 19 jaar in de dodencel doorgebracht voor de moord op zijn vriendin. Door nieuw DNA-bewijsmateriaal komt hij vrij en moet zijn draai zien te vinden in een wereld die hem vreemd is en waar het wantrouwen groot is.

Recensie

Tweede seizoen van een Amerikaanse thrillerserie met in de hoofdrol Aden Young als Daniel Holden die op 18-jarige leeftijd ter dood veroordeeld werd voor de verkrachting en moord op zijn 16-jarige vriendin. Negentien jaar brengt hij door in de dodencel, waar hij zich voorbereidt op de dood. Door nieuw DNA-bewijsmateriaal komt hij op vrije voeten. Het is lastig om te wennen aan zijn nieuwe leven in een klein stadje in Georgia, aan zijn (nieuwe) familie en kennissen die hem vaak met argwaan bekijken. Als blijkt dat er in het politieonderzoek fouten zijn gemaakt en er mensen belang hebben bij zijn schuldig zijn, gaat hij op zoek naar de ware toedracht. Het complete seizoen 1* ging over Daniel's eerste week in vrijheid. De serie werd zeer goed ontvangen en ontving verschillende nominaties voor o.a. actrice Abigail Spencer. Ron Rijghard (NRC, 15-01-'16): 'Seizoen 2 duikt opnieuw diep in het gevoelsleven van Daniel en zijn voorzichtige pogingen zichzelf als volwassene te ontdekken. En in de wonderschoon gefilmde flashbacks is te zien hoeveel pijn en wanhoop hij met zich meedraagt ... een serie die de tijd neemt voor nuance en verstilling, ook met mooi gekaderde shots.' Bevat de tien afleveringen van het tweede seizoen. Seizoen 3 en 4 zijn gemaakt.

Specificaties

Engels | 8717344757508

Titel Rectify. Season 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Aden Young ; Abigail Spencer ; J. Smith-Cameron
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de Sundance Channel: Verenigde Staten : Gran Via Productions, 2014
ISBN 8717344757508
PPN 400943026
Genre thriller
Taal Engels