Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Matthäus
Boek

Matthäus passie vol liefde en leed ([2016])/ hoofdredactie Marjet de Jong, tekstbijdragen Rienk Blom, Antoine Bodar, Ria Borkent, Frank Bosman, Sytse Buwalda, Ger Groot, Marjet de Jong, Matthijs de Jong, Wilfred Kemp, Arie Kok, Marianne ter Laak, Patrick van der Linden, Matteüs, Koos van Noppen, Willem Jan Otten, Picander, Bas Ramselaar, Dingeman van Wijnen en Rikkert Zuiderveld

Toelichtingen, wetenswaardigheden en commentaren van Nederlandse uitvoerenden op de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach (1685-1750), het achttiende-eeuwse oratorium dat in Nederland ongekend populair is.

Recensie

Eenmalige glossy over de Matthäus-Passion. Een samenwerking tussen de katholieke uitgeverij Adveniat en de protestantse uitgeverij Boekencentrum die al eerder eenmalige (religieuze) glossy's voortbracht zoals 'Calvijn', 'Antoine' en 'Thomas'. Met jaarlijks zo'n 180 uitvoeringen is de Matthäus Nederlands cultureel erfgoed geworden. Nergens ter wereld is de passie van Bach zo populair. In dit tijdschrift wordt het muzikale fenomeen van alle kanten belicht in een melange van interviews, portretten, columns en achtergrondartikelen. Aan het woord komen onder meer counter-tenor Sytse Buwalda, sopraan Marjon Strijk, dirigent Jos van Veldhoven, pastoraal psycholoog Govert-Jan Bach, kunsternares Marte Röling (die een nieuw protret van Bach maakte) en diverse BN'ers. In de achtergrondartikelen religieuze en niet-religieuze onderwepen zoals het evangelie van Mattheus, getallentheorieën rond Bachs compositiestijl, de facsimile-uitgave van Bachs eigen bijbel en het fenomeen The passion. Advertenties voor boeken, cd's en concerten sluiten aan bij de Matthäus-content. Zoals het een glossy betaamt, mooi opgemaakt met veel foto's. Zowel gelovigen als niet-gelovigen steken al bladerend en lezend op een aangename manier heel veel over dit muzikale monument op.

Specificaties

Nederlands | 9789023970521 | 98 pagina's

Titel Matthäus : passie vol liefde en leed
Secundaire auteur Marjet de Jong ; Rienk Blom
Type materiaal Boek
Uitgave [Baarn] : Uitgeverij Adveniat, [2016] - [Zoetermeer] : Boekencentrum Uitgevers
Overige gegevens 98 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789023970521
PPN 397070470
Rubriekscode 784.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bach, Johann Sebastian; Matthäus Passion (oratorium); Opstellen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Bach