Creed
DVD

Creed ([2016])/ directed by Ryan Coogler

In navolging van zijn overleden vader wil Adonis Creed beroepsbokser worden. Hij probeert zijn vaders vriend en rivaal Rocky Balbao over te halen hem te trainen.

Recensie

Boksfilm uit 2015 en spin-off van de Rocky-films van Ryan Googler. Michael B. Jordan speelt Adonis Creed, een zoon van een van de belangrijkste tegenstanders van Rocky Bilbao. Adonis wil ook bokser worden en vraagt Rocky (Sylvester Stallone) om hem te trainen. Rocky heeft zijn bokshandschoenen echter definitief aan de wilgen gehangen en is niet zomaar te overreden. Wanneer dat uiteindelijk wel gebeurd is, worden er bokssuccesen gehaald, maar steeds tegen een hogere prijs. 'Stallone is op z'n best als deze Rocky: het spraakgebrek, de lodderige blik - hoe ouder hij wordt, hoe meer hij lijkt op een bokser op leeftijd', schrijft Bor Beekman (Volkskrant 21-1-'16) en geeft 3 sterren. 'Michael B. Jordan toont zich niet alleen een indrukwekkend atleet, maar scoort ook buiten de ring. En in zijn voor een Oscar genomineerde bijrol laat Sylvester Stallone eveneens zien dat hij met subtiel spel kan verrassen', vindt Marco Weijers (Telegraaf 21-1-'16) en geeft 4 sterren.

Specificaties

Engels | 5051888220696

Titel Creed
Secundaire auteur Ryan Coogler ; Michael B. Jordan ; Sylvester Stallone ; Tessa Thompson
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (128 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad. - Engels gesproken, Frans of Italiaans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 4 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015 - Bevat tevens: Becoming Adonis
ISBN 5051888220696
PPN 401423298
Genre sport
Thematrefwoord Boksen
Taal Engels