The hateful eight
DVD

The hateful eight ([2016])/ directed by Quentin Tarantino

De reizigers van een postkoets (twee premiejagers, een gevangene en een sheriff) schuilen tijdens een sneeuwstorm in een herberg, waar zich vier ongure mannen bevinden.

Recensie

Achtste film (2015) van Quentin Tarantino die visueel indruk maakte maar toch niet helemaal aan de verwachtingen van de recensenten voldeed. Na Django Unchained een tweede western, schatplichtig aan spaghettiwesterns én klassieke detectivethrillers en gedraaid in ouderwets spectaculair Ultra Panavision 70. Met onder meer Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh. Ennio Morricone verzorgde de filmmuziek, die met een Oscar werd onderscheiden. In een winters Wyoming schuilen de reizigers van een postkoets (twee premiejagers, een gevangene en een sheriff) in een herberg tegen de sneeuwstorm. Daar bevinden zich vier vreemde ruwe types. Een Tarantinospel van wantrouwen en geweld ontvouwt zich. Bart van der Put (Parool 5-1-'16): 'De sfeervolle fotografie van The Hateful Eight is om van te smullen, het verhaal is helaas niet groots en meeslepend'. Hij geeft 3 sterren. 'Met acht hoofdpersonages is het druk (...). De acteurs sprankelen daardoor nauwelijks als ensemble en kunnen niet verhullen dat de aftellen-naar-de-moordenaar-plot vrij dun is', schrijft Kevin Toma (Volkskrant 6-1-'16) en geeft ook 3 sterren. Op IMDb.com is het rapportcijfer een 8.

Specificaties

Engels | 8713045247058

Titel The hateful eight
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Quentin Tarantino ; Kurt Russell ; Jennifer Jason Leigh ; Samuel L. Jackson
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : Entertainment One, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 167 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Tim Roth. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 8713045247058
PPN 401446360
Genre wild-west roman
Taal Engels