Wiskunde
Boek

Wiskunde 100 mijpalen in de geschiedenis van de wiskunde ([2016])/ met bijdragen van Richard Beatty, James Bow, Mike Goldsmith, Dan Green, Tom Jackson, Robert Snedden, Susan Watt, eindredactie: Tom Jackson ; concept: Jeanette Limondjian ; redactie: Meredith MacArdle ; vertaling [uit het Engels]: Marianne Kerkhof

Recensie

In honderd korte tekstfragmenten van maximaal een pagina worden de hoogtepunten van de wiskundige ontdekkingen door de eeuwen heen beschreven. Beginnend bij de prehistorie waarin we hebben leren ordenen en tellen, tot en met 2013, het jaar waarin het nieuwste Mersennepriemgetal aan onze kennis werd toegevoegd. Biografieën van beroemde wiskundigen, een overzicht van bewerkingen, getalsoorten etc. completeren dit boek. Ook wordt kort maar krachtig stilgestaan bij wat nog niet is opgelost. Een afzonderlijk uitklapbare bijlage, met vele weetjes, plaatst het verhaal van de geschiedenis van de wiskunde in de historische context. Een goed verzorgd boek met een encyclopedisch karakter. Het boek is voorzien van een register, bibliografie en een overzicht van andere bronnen.

Specificaties

Nederlands | 9789089986320 | 144 pagina's

Titel Wiskunde : 100 mijpalen in de geschiedenis van de wiskunde
Secundaire auteur Richard Beatty ; Tom Jackson ; Jeanette Limondjian ; Marianne Kerkhof
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2016]
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties - 29 cm - Tijdlijn van de wiskunde (leporello, 24 ongenummerde pagina's)
Annotatie Omslag vermeldt alleen de naam: Tom Jackson - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Mathematics : an illustrated history of numbers. - Cambridge : Worth Press Ltd ; New York : Shelter Harbor Press Ltd., (c)2012. - (Ponderables: 100 breakthroughs that changed history : who did what when)
ISBN 9789089986320
PPN 401177904
Rubriekscode 510.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde; Geschiedenis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde