Daniëlles kruidenomnibus
Boek

Daniëlles kruidenomnibus 99 kruiden die je leven aangenaam maken ([2016])/ Daniëlle Houbrechts, fotografie: Artifix/Veronique De Walsche

Naslagwerk voor kruiden en hun toepassingsmogelijkheden als geneesmiddel, decoratie, beautyproduct, voor kinderen en in de keuken.

Recensie

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in kruiden kweken, zoeken en gebruiken. Da auteur van dit boek is herboriste en geeft in dit boek gebruiksadviezen bij 99 kruiden. Na een korte introductie volgen algemene tips hoe de producten gebruikt kunnen worden. De kruiden staan alfabetisch gerubriceerd op de Nederlandse naam, met daaronder de Latijnse naam. Met behulp van icoontjes wordt bij elk kruid aangegeven waar het geschikt voor is: in de keuken, in de volksgeneeskunde (kleine kwalen), als beautyproduct, als decoratie, voor de kids, in de huishouding of in de tuin. Vervolgens volgt de uitgebreidere beschrijving, op welke manier het toegepast kan worden met leuke weetjes, kweekmethoden enzovoort. Het boek is overzichtelijk, kleurrijk uitgevoerd en voorzien van mooie duidelijke foto's. Tot slot een kruidenindex met de specifieke werking per kruid en een index per kwaaltje/werking. Met bibliografie en internetadressen van interessante kruidensites. Iedereen kan met de gegevens uit dit boek op een veilige manier werken maar ook kan elke kruidentherapeut of natuurgeneeskundige er veel informatie in vinden.

Specificaties

Nederlands | 9789401433563 | 319 pagina's

Titel Daniëlles kruidenomnibus : 99 kruiden die je leven aangenaam maken
Uniforme titel Kruidenomnibus
Auteur Daniëlle Houbrechts
Instelling /Artifix, Drongen
Secundaire auteur Veronique De Walsche
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 25 cm - kruidenwijzer
Annotatie Met index, literatuuropgave
ISBN 9789401433563
PPN 401338177
Rubriekscode 612.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geneeskrachtige kruiden ; Kruidenrecepten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Geneeskrachtige kruiden