Blauw bloed
Boek

Blauw bloed het levensverhaal van de hooligan die uit alle stadions werd verbannen ([2016])/ Jason Marriner, vertaling [uit het Engels] en redactie Michiel Blijboom

Voetbalhooligan en Chelseasupporter Jason Marriner zet zijn smeuigste en bloedigste verhalen op papier.

Recensie

Jason Marriner heeft blauw bloed door zijn aderen stromen. De Brit is al sinds zijn vijfde verknocht aan voetbalclub Chelsea uit Londen. Marriner sloot zich aan bij de hooligangroep Headhunters. Met hen vocht hij veldslagen uit tegen supporters van tal van andere voetbalclubs. De 'überhooligan' beschrijft de knokpartijen van binnenuit en laat ook zijn tijd in de lik niet buiten beschouwing. De bloederige avonturen lezen als een trein, al voelt de manier waarop Marriner geweld verheerlijkt niet altijd goed. De 36 hapklare hoofdstukjes zijn echt voor de liefhebber, zullen we maar zeggen. Vertaler Michiel Blijboom pakt een speciale rol door niet alleen de tekst om te zetten van Engels naar Nederlands, maar door die ook aan te vullen met feiten, weetjes en correcties. Dat voegt echt iets toe aan het boek.

Specificaties

Nederlands | 9789089754615 | 271 pagina's

Titel Blauw bloed : het levensverhaal van de hooligan die uit alle stadions werd verbannen
Auteur Jason Marriner
Secundaire auteur Michiel Blijboom
Type materiaal Boek
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, [2016]
Overige gegevens 271 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Kicking the habit : the autobiography of England's most infamous football hooligan. - Fort Publishing Ltd.
ISBN 9789089754615
PPN 398183139
Rubriekscode 619.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbalvandalisme; Verhalen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbalvandalisme