Werkboek zentangle
Boek

Werkboek zentangle met 50 nieuwe patronen voor nog meer tangle-plezier ([2016])/ Anya Lothrop, vertaling Paulina de Nijs ; redactie Vitataal

Handboek voor zentangle, een vorm van meditatie door het tekenen van patronen.

Aanwezigheid

Recensie

Zentangles zijn tekeningen die uit lijnpatronen worden opgebouwd. Deze patronen kunnen heel ingewikkeld lijken, maar ze blijken uit vaste patronen te zijn opgebouwd. Het 'Werkboek Zentagle' is een vervolg op 'Cursus Zentangle'*. Ook zonder deze voorkennis is het boek te gebruiken. De eerste pagina's zijn een samenvatting van wat een Zentangle is, welke effecten het maken van Zentangles heeft en welke materialen er nodig zijn. Vervolgens worden de patronen Paradox en Mooka besproken. Daarna volgen vijftig Zentangle-patronen, gerubriceerd in de thema's: van raster naar proces, lijn naar patroon, element naar patroon, randen, centrale patronen, natuurpatronen en vrijstaande patronen. De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven met sterren. Elk patroon wordt stap-voor-stap beschreven en geïllustreerd en er is aandacht voor het effect van schaduwwerking. Daarmee is een inspirerend boek ontstaan, waarmee weer vele Zentangles ontworpen kunnen worden.

Specificaties

Nederlands | 9789460151637 | 71 pagina's

Titel Werkboek zentangle : met 50 nieuwe patronen voor nog meer tangle-plezier
Auteur Anya Lothrop
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Paulina de Nijs
Type materiaal Boek
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Akasha, [2016]
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Zeichenglück. - Freiburg : KIM Verlag GmbH, (c)2015. - (Zentangle ; nr. 2)
ISBN 9789460151637
PPN 400924463
Rubriekscode 744
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen