Een stralende nacht
Boek

Een stralende nacht ([2015])/ Jan Godfrey en Honor Ayres, vertaling [uit het Engels] Erik Idema

Een herdersjongen loopt in de heuvels bij Betlehem eerst met één schaap en uiteindelijk met tien schapen. Dan horen ze dat Jezus is geboren. Prentenboek met het kerstverhaal, gecombineerd met tellen. Met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Het is niet alleen een prentenboek over de geboorte van Jezus, maar ook een telboek. In de heuvels van Bethlehem loopt een herdersjongen met één schaap, dan komt er nog een schaap over de heuvel en zo komt er telkens een schaap bij, totdat het er tien zijn. Ze kruipen tegen elkaar aan en vallen in slaap, totdat er een engel uit de hemel verschijnt. De engel brengt het nieuws van de geboorte van Jezus. Dan gaan de herdersjongen en zijn tien schapen naar de stal en knielen neer voor Jezus. Vrolijk en aantrekkelijk Bijbels telboek met een korte tekst die telkens onder of boven de tekeningen is afgedrukt. Voor de tekst, een tot vijf zinnen per pagina, is een dunne en wat onregelmatige letter gebruikt. De paginagrote waterverfillustraties in zachte kleuren zullen kinderen aanspreken. De tekst bevat repeterende elementen die het verhaal versterken en een speels effect geven. Kerstprentenboek met aantrekkelijk omslag, geschikt voor een christelijke doelgroep. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057884566 | 29 pagina's

Titel Een stralende nacht
Auteur Jan Godfrey
Secundaire auteur Honor Ayres ; Erik Idema
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : Kwintessens, [2015]
Overige gegevens 29 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Jan Godfrey en illustraties Honor Ayres - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Anno Domini Publishing, (c)2006
ISBN 9789057884566
PPN 396136540
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen ; Cijfers
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen