Blij met jou
Boek

Blij met jou ([2016])/ Eileen Spinelli, met illustraties van Archie Preston ; vertaald [uit het Engels] door Erica Kramer

De boer dankt God voor groente en fruit, de brandweer is blij met zijn waterspuit. Waar ben jij dankbaar voor? Prentenboek met vrolijke pentekeningen, ingekleurd met aquarel in pasteltinten. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Recensie

Dagelijkse dingen om blij van te worden vormen het thema van dit prentenboek. In korte zinnen op rijm wordt verteld over een gezin bestaande uit vader, moeder, dochtertje, zoontje en een poes. De pentekeningen, ingekleurd met pastelkleurige waterverf, zijn aantrekkelijk, fantasierijk, humoristisch en getekend in een stijl die doet denken aan Sempé ('De kleine Nicolaas'). Er is veel om te bekijken. Vanuit een christelijk perspectief wordt in de korte tekstjes de nadruk gelegd op de waarde van dankbaar zijn. Dat maakt dat het prentenboek in eerste instantie gericht is op een doelgroep met een christelijke achtergrond. Maar door de gezellige illustraties is er ook voor kinderen met een andere achtergrond genoeg te zien. Om voor te lezen vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033833007

Titel Blij met jou
Auteur Eileen Spinelli
Secundaire auteur Archie Preston ; Erica Kramer
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Ark Media, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: The Zondervan Corporation L.L.C., (c)2015
ISBN 9789033833007
PPN 398551995
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dankbaarheid; Kinderen; Christelijke visie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vreugde