Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verre reizen
Boek

Verre reizen (2015)/ geschreven door Kathleen N. Daly, met illustraties van Tibor Gergely ; vertaald [uit het Engels] door Adrienne Hak

Vroeger kon je maar op één manier reizen: lopend. Toen het wiel werd uitgevonden, veranderde er veel. Informatief prentenboek over reizen in de geschiedenis, met ouderwetse kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief verhaal over het reizen in de geschiedenis. De allereerste manieren van vervoer in de historie worden beschreven: het dragen van mensen en spullen door ezels, olifanten, paarden en ossen tot en met de uitvinding van het wiel en het daarmee gepaard gaande vervoer per kruiwagen, karren en wagens. Daarna loopt de tekst, geschreven in eenvoudige bewoordingen, soepel over in het vervoer op water, op de rails, aan land en ten slotte in de lucht. Het boekje eindigt met het gegeven dat er meerdere malen mensen per raket naar de maan zijn gegaan en dat dat in de toekomst wellicht voor iedereen is weggelegd. 'Verre reizen' verscheen voor het eerst in 1956 in Amerika. Het is een van de vele boekjes uit de Gouden boekjesreeks, overduidelijk herkenbaar aan de goudkleurige rug en de in matte kleurstelling afgedrukte illustraties. De tekeningen, kriskras door het boekje verspreid, zijn een wezenlijk bestanddeel. Een aardige, maar niet opzienbarende uitgave. Voor verzamelaars en liefhebbers van de Gouden Boekjes een welkome aanvulling. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047619222

Titel Verre reizen
Auteur Kathleen N. Daly
Secundaire auteur Tibor Gergely ; Adrienne Hak
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2015
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: My little golden book about travel. - New York : Random House Children's Books, (c)1956
ISBN 9789047619222
PPN 398485089
Rubriekscode 657.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoer; Geschiedenis
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vervoer

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend