Zout in de wond
Boek

Zout in de wond kunstenaars in Europa (april 2016)/ Jurriaan Benschop

Vijftien Europese kunstenaars aan het woord over hun leven, werk, rol van hun afkomst en visie op kunst; daarnaast vier berichten over de situatie van de beeldende kunst in een bepaald land.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 03/05/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. BEELDENDE KUNST 701 BENS

Recensie

Na een inleiding worden 15 ontmoetingen beschreven van auteur met hedendaagse kunstenaars in Europa, waarbij o.a. ter sprake komen hun leven, werk, thematiek, afkomst en de rol van het verleden, politiek en hun visie op kunst. Zo wordt gesproken met de nu in Texas wonende Estse Flo Kasearu die heden en verleden verwerkt in haar videoblog, de expressionistisch schilderende Nederlander Klaas Kloosterboer die de wereld groter wil maken en Bridget Riley die opgroeide in Cornwall en het Zuid-Engelse landschap mede verwerkt in haar schilderijen. Deze ontmoetingen worden afgewisseld met vier artikelen over de stand van zaken van de beeldende kunst in een bepaald land of streek, via berichten uit o.a. Thessaloniki, Boekarest en Venetië. De Nederlandse kunstcriticus en tentoonstellingsmaker (1963) die in Berlijn werkt, is duidelijk goed op de hoogte van ontwikkelingen in de beeldende kunst en laat in zijn bijdragen goed zien wat de 15 aansprekende kunstenaars beweegt. Daarmee belangrijk voor wie de beeldende kunst volgt of daarin werkt. Omslagillustratie in kleur van een kunstenaar aan het werk.

Specificaties

Nederlands | 9789028261235 | 194 pagina's

Titel Zout in de wond : kunstenaars in Europa
Auteur Jurriaan Benschop
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, april 2016
Overige gegevens 194 pagina's - 21 cm
ISBN 9789028261235
PPN 402274040
Rubriekscode 701
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunstenaars; Europa ; Balka, Miroslaw ; Henning, Anton ; Kasearu, Flo ; Frize, Bernard ; Kapoor, Anish ; Borremans, Michaël ; Kameric, Sejla ; Bisky, Norbert ; Sosnowska, Monika ; Tuymans, Luc ; Rego, Paula ; Kloosterboer, Klaas ; Riley, Bridget ; Mulders, Marc ; Scully, Sean
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunstenaars