Het heeft invloed op alles
Boek

Het heeft invloed op alles langetermijngevolgen van een onveilige jeugd ([2016])/ redactie: Karin Matthijsse, Ytje Minke Hokwerda, Marga Haagmans en Leontien Peeters (werkgroep kindermishandeling van het Kinderrechtencollectief) en Het Witte Bos, eindredactie en interviews: Marianne Lamers ; fotografie: Renate Beense

Verhalen van kinderen die slachtoffer zijn (geweest) van kindermishandeling met reacties van burgemeesters, wethouders en professionals.

Aanwezigheid

Recensie

Jaarlijks worden 119.000 kinderen mishandeld, misbruikt, verwaarloosd of zijn getuige van huiselijk geweld binnen het gezin. De daardoor veroorzaakte stress verstoort de hersenontwikkeling, wat kan leiden tot gedragsproblemen en een grotere kans op gezondheidsproblemen, zoals hartziektes, zelfmoordpogingen, alcohol- en drugsmisbruik, etc. Ook herhaald slachtofferschap, dader worden en/of intergenerationele overdracht liggen op de loer. In deze publicatie vinden we verhalen van mishandelde, misbruikte en verwaarloosde kinderen, met daarbij reacties van burgemeesters, wethouders en professionals. Dit boek geeft blijk van het feit dat niets krachtiger is dan het persoonlijke verhaal, door de lessen die deze verhalen opleveren voor de praktijk. Bij de verhalen zijn foto's opgenomen die de kinderen zelf hebben uitgezocht. Ook is informatie opgenomen over de langetermijngevolgen van kindermishandeling en de rechten van kinderen (Internationaal verdrag inzake de rechten van het kind). Dit boek kan een inspiratiebron zijn voor ambtenaren en bestuurders die jeugdbeleid vormgeven.

Specificaties

Nederlands | 9789082144710 | 139 pagina's

Titel Het heeft invloed op alles : langetermijngevolgen van een onveilige jeugd
Uniforme titel Het heeft invloed op alles
Instelling /Kinderrechtencollectief
Secundaire auteur Karin Matthijsse ; Marianne Lamers ; Renate Beense
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Reuring, [2016]
Overige gegevens 139 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave aangeboden door het Kinderrechtencollectief - Met literatuuropgave
ISBN 9789082144710
PPN 400391473
Rubriekscode 323.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindermishandeling; Verhalen ; Verwaarloosde kinderen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kinder-mishandeling