Uilen van Europa
Boek

Uilen van Europa (2016)/ Mebs en Scherzinger, vertaling [uit het Duits]: Frank G. Rozendaal

Informatie in woord en beeld over de dertien in Europa voorkomende uilensoorten, met aanvullende gegevens voor de Nederlandse en Belgische situatie.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds het verschijnen van de eerste Ned. druk in 2004 hèt boek over de dertien in Europa voorkomende uilensoorten, zeer uitgebreid en professioneel. Deze vijfde druk is geactualiseerd en opnieuw vormgegeven. Met inleidende hoofdstukken van 89 pagina's met o.a. soortkenmerken, zintuigen, gedrag, habitat, bescherming. De dertien soorten (ongeveer twintig per soort!) worden in 209 bladzijden behandeld. Daarin komen aan de orde: kenmerken, verspreiding, habitat, populatie, territorium, gedrag en geluid, voedsel, voortplanting. Met uitgebreide literatuurverwijzingen, specifiek per soort en apart voor de algemene, inleidende hoofdstukken en fotobijschriften. Veel duidelijke en werkelijk uitmuntende kleurenfoto's en illustraties in zwart-wit, naast tabellen, grafieken en verspreidingskaartjes. De tekst bevat veel vakjargon. Dat maakt het lezen niet voor iedereen gemakkelijk. Maar het zal moeilijk zijn om over een behandelde uilensoort een vraag te vinden waarop het antwoord in dit boek ontbreekt! Een beter overzicht van Europese uilen is er waarschijnlijk niet. De oorspronkelijk Duitse tekst is waar nodig aangepast aan en aangevuld voor de Nederlandse en Belgische situatie. Uitgave in samenwerking met Vogelbescherming Nederland, Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789021562322 | 320 pagina's

Titel Uilen van Europa
Auteur ... Mebs
Instelling /Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels ; /Natuurpunt, Mechelen
Secundaire auteur ... Scherzinger ; Frank G. Rozendaal
Type materiaal Boek
Editie Geheel vernieuwde uitgave;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, 2016
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt - Drukvermelding in colofon: Vijfde, geheel herziene uitgave - 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : Tirion Natuur, 2004 - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Die Eulen Europas. - Stuttgart : Franckh-Kosmos, (c)2000
ISBN 9789021562322
PPN 398124574
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uilen; Europa
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Uilen