Wat nu, Olivier?
Boek

Wat nu, Olivier? (2016)/ Phyllis Root & Christopher Denise, vertaling [uit het Engels]: L.M. Niskos

Als beertje Olivier in de herfst een geel blad achterna rent, blijkt hij na een poosje verdwaald te zijn. Hoe vindt hij de weg naar huis terug? Prentenboek met illustraties in warme herfsttinten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is herfst en mama en papa beer zijn bezig in de tuin. Beertje Olivier speelt rondom het huis. Dan ziet Olivier een mooi geel herfstblad en rent er achteraan. Pas als hij het blad niet meer ziet, krijgt hij in de gaten dat hij verdwaald is. Eerst gaat Olivier heel hard huilen, maar als dat niet helpt, zet hij het op een brullen. Mama en papa beer brullen terug en zo vindt Olivier de juiste weg naar huis. Warm prentenboek in mooie herfsttinten die prachtig bij het verhaal passen. Vooral de gezichtsuitdrukkingen van Olivier zijn bijzonder treffend. Voor jonge kinderen is dit verhaal heel herkenbaar; even afgeleid zijn en weg is mama. Gelukkig komt het altijd weer goed; ook dit prentenboek heeft een voor kinderen geruststellend einde. Tekeningen en tekst zijn afwisselend over een of twee pagina's verdeeld. Een enkele maal paginavullend, de meeste met witte omranding en de korte en prettig voor te lezen tekst op die witte achtergrond. Als Olivier nadenkt wat de beste tactiek is om zijn moeder terug te vinden, zijn er ineens vier Oliviers naast elkaar te zien. Dit kan voor jonge kinderen verwarrend zijn. Prentenboek van het Jaar 2005. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056374778

Titel Wat nu, Olivier?
Auteur Phyllis Root
Secundaire auteur Christopher Denise ; L.M. Niskos
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2016
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Phyllis Root en illustraties: Christopher Denise - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2002 - Vertaling van: Oliver finds his way. - London : Walker Books, (c)2002
ISBN 9789056374778
PPN 401616398
Thematrefwoord Verdwalen ; Herfst
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdwalen ; Herfst