Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn papa en ik
Boek

Mijn papa en ik ([2016])/ Camilla de la Bédoyère, vertaling [uit het Engels]: Bianca Mastenbroek ; eindredactie en bewerking: Gerard van de Garde

Hoe zorgen papadieren voor hun kleintjes? Lees hoe dat gaat bij wilde dieren als kikkers, neushoorns en zeepaardjes. Met grote vertederende kleurenfoto's en eenvoudige opdrachtjes. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ontdek hoe papadieren voor hun kleintjes zorgen en hun jonkies beschermen. Zoals bijvoorbeeld vader keizerspinguïn die in de barre kou voor de eieren zorgt en op de kuikens past, papa kikker die de kikkervisjes in zijn keel bewaart om ze te beschermen tegen roofdieren en vader zwaan die de pasgeboren kleintjes op zijn rug draagt. In totaal komen veertien mannelijke dieren met hun kroost in beeld. De vertederende close-up kleurenfoto's beslaan telkens driekwart van een dubbele pagina en tonen leuke en soms opmerkelijke momenten van dierlijk samenzijn. De begeleidende tekst bestaat uit twee delen. Allereerst een tweetal eenvoudige zinnen in grote vetgedrukte letters, waarin het jonge dier zelf aan het woord is. Bij de slapende leeuwen bijvoorbeeld: 'Ik kan niet slapen, papa. Je snurkt zo hard! De tweede tekst in een kleinere letter geeft beknopte informatie over het dier op de kleurenfoto. De achtergrond in zachte kleuren met een vage afdruk van diverse patronen doet rustig aan. Achterin staan enkele eenvoudige opdrachten, zoals je vader een dikke knuffel geven. Deel uit de serie 'Mamadieren en papadieren', waarin ook een uitgave verscheen over 'Mijn papa en ik'*. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar en zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754127

Titel Mijn papa en ik
Auteur Camilla De la Bédoyère
Secundaire auteur Bianca Mastenbroek ; Gerard van de Garde
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Dad. - London : QED Publishing, (c)2014. - (I love)
ISBN 9789461754127
PPN 395642019
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Jonge dieren

Relaties/Serie

Mamadieren en papadieren
Boek

Mamadieren en papadieren (2016-...)

vol.
Uitgeleend