Ménière in balans
Boek

Ménière in balans kom in actie! ([2016])/ Paula Hijne, Dr. Tjasse Bruintjes, prof. dr. Peter Paul van Benthem, redactie: Karin Evers ; eindredactie: Zij van boven

Algemene en medische informatie over deze aandoening, met praktische tips, onder meer over functioneren, verwerking en hulp aan jezelf in de dagelijkse omgeving.

Aanwezigheid

Recensie

Veel informatie over belangrijke gegevens van deze ziekte: beweging, geluiden, gehoor en evenwicht; met bij elk onderdeel medische informatie, psychische aspecten, het veranderproces en hulpmiddelen (hoe kan ik mijzelf helpen). Er wordt steeds gewerkt volgens een dubbele spiraal, beginnend bij het diagnosticeren en eindigend bij de acceptatie van de realiteit. Voelen, doen en denken spelen daarop in. Opvallend is het steeds herhaalde werken aan de eigen persoon, om functioneren in de belastende nieuwe situatie mogelijk te maken (ook toepasbaar bij andere ziektebeelden). De medische informatie is grondig, waarbij in de afbeeldingen soms meer vaktermen staan dan in de tekst worden toegelicht. Er worden 29 wetenschappelijke artikelen en veertien internetsites vermeld. Klein tot zeer klein lettertype. Het geheel is geloofwaardig, omdat de schrijfster vanuit eigen ervaring spreekt. De kaders met verhalen van anderen versterken dat nog eens. Voor wie het betreft, is er een schat aan informatie te vinden, al zal het opnemen door de hoeveelheid ervan wel eens moeilijk zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789491549762 | 192 pagina's

Titel Ménière in balans : kom in actie!
Auteur Paula Hijne
Secundaire auteur Tjasse Bruintjes ; Peter Paul van Benthem ; Karin Evers
Type materiaal Boek
Uitgave Koog aan de Zaan : Spreekuur Thuis, [2016]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491549762
PPN 401599752
Rubriekscode 605.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekte van Meniere
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord KNO-aandoeningen

Relaties/Serie

Spreekuur thuis
Boek

Spreekuur thuis (1990-...)

vol.
Uitgeleend