De IJzermobiel
Boek

De IJzermobiel (2016)/ Angie Lake, illustraties: Creative Books, Suruchi Sati & Shanith MM ; vertaling [uit het Engels]: Hanne Vandenbroeck ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop

Kasper Klungel wil later uitvinder worden van coole gadgets voor superheld IJzerkop. Samen met Lukas probeert hij zijn aartsvijand Alexander te verslaan tijdens een zeepkistenrace. Zal het lukken met hun IJzermobiel? Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kasper Klungel wil later uitvinder worden van coole gadgets voor zijn idool, superheld IJzerkop. Met vriend Lukas test hij na schooltijd de kracht van gas in hun geheime lab in de boomhut. Gas is namelijk het geheime wapen van IJzerkop. Ze gaan naar de natuurkundeclub en krijgen daar opdrachten waarmee ze prijzen kunnen winnen, zoals kaartjes voor de nieuwe IJzerkopfilm of pretpark IJzerland. Betweter Alexander lijkt er steeds met de prijzen vandoor te gaan, maar hij speelt vals. Bij de zeepkistenracebouwen Kasper en Lukas, met hulp van pa Klungel, de IJzermobiel. Zouden ze Alexander nu kunnen verslaan? Humoristische en absurde graphic novel met veel grappen over scheten en boeren (gas). Voorzien van kenmerkende zwart-wite illustraties die het verhaal extra komisch maken. Als geheel een (no-)nonsensboek voor onschuldig tijdverdrijf zonder pretenties. Op het omslag Kasper en Lukas met voorwerpen die een rol in het verhaal spelen. Deel twee wordt aangekondigd. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241671 | 239 pagina's

Titel De IJzermobiel
Auteur Angie Lake
Secundaire auteur Hanne Vandenbroeck ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 239 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The Metal-mobile. - Leicester : Sweet Cherry Publishing, 2016. - (Danny Dingle's fantastic finds)
ISBN 9789059241671
PPN 401433420
Thematrefwoord Uitvindingen ; Helden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kasper Klungels fantastische ontdekkingen
Boek

Kasper Klungels fantastische ontdekkingen (2016-...)

vol. boek 1
Uitgeleend
Angie Lake