Star Wars ™
Boek

Star Wars ™ ([2015?])/ illustraties: Art Mawhinney, vertaling [uit het Engels]: Rikky Schrever

Kun je alle figuren en voorwerpen vinden op woestijnplaneet Jakku, in de Millennium Falcon en op Takadona? Groot zoekboek rond de figuren uit de Star Wars-film 'The Force Awakens'. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Star Wars is razend populair, een populariteit die nog aangewakkerd werd na het verschijnen van de film 'The Force Awakens' in 2015. Voor jongere kinderen is een kijk- en zoekboek uitgebracht, gebaseerd op die nieuwste film. Er zijn acht spreads met getekende scènes uit Stars Wars. Op de linkerpagina staan in een kader een korte beschrijvende tekst en afbeeldingen van figuren en voorwerpen (soms met, soms zonder bijschrift) die op de grote prent gevonden moeten worden, zoals op de vlucht geslagen dorpelingen, opstandige bendeleden en reisvoorwerpen; het gaat gemiddeld om zeven voorwerpen of personen. De tekst is in wit gedrukt tegen een gekleurde achtergrond. Op de slotspread staan nog meer zoekopdrachten waarbij de kijker/lezer gevraagd wordt terug te reizen naar de voorgaande pagina's om spullen of personen te zoeken (o.a. tien rebellentekens, twintig vijandelijke blasters, zes snowtroopers). De illustraties zijn stripachtig. Om dit boek volledig tot zijn recht te laten komen, is bekendheid met de film noodzakelijk omdat de summiere teksten niet voldoende houvast bieden voor een coherent verhaal. Groot formaat prentenboek. In dezelfde opzet verscheen tegelijkertijd nog een zoekboek, 'Journey to Star Wars'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781503703056

Titel Star Wars ™
Uniforme titel Star wars
Auteur Art Mawhinney
Secundaire auteur Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Lincolnwood, Illinois : Pi kids, [2015?]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op Star WarsTM : the Force awakens - Vertaling van: Star Wars : the Force awakens. - (c)2015.- (Look and find)
ISBN 9781503703056
PPN 401387208
Genre science-fiction
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands