Toen alles anders werd
Boek

Toen alles anders werd een boek over ebola ([2015])/ Hijltje Vink, met illustraties van Marijke ten Cate, Irene Goede en Jet van der Horst ; redactie: Kirsten Niehof

Joshua (10, ik-figuur) woont in een dorp in Liberia. Als daar een erge ziekte (ebola) uitbreekt, verandert er veel. Iedereen moet zijn handen goed wassen om besmetting te voorkomen. Achterin worden 15 vragen over ebola beantwoord. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar.

Recensie

In het dorp van de 10-jarige Joshua (ik-figuur) breekt ebola uit, een zeer besmettelijke ziekte waar bijna niemand beter van wordt. Al snel komt het openbare leven in het dorp stil te liggen. In heldere taal wordt verteld hoe het is om met de dreiging van ebola te leven. Wat is ebola precies, wat doet het met je, hoe voorkom je dat je anderen besmet? Maar ook: hoe voelt het om iemand te verliezen van wie je veel houdt? Vrijwel op elke pagina staat een grote illustratie in warme kleuren van drie bekende illustratrices. Hoewel het een verhaal voor kinderen is, is de informatie ook interessant voor volwassenen. Het is geschreven door Hijltje Vink, een Nederlandse kinderboekenschrijfster, en vervolgens vertaald naar het Frans en Engels. De uitgave heeft een handzaam formaat. De boekjes zijn uitgedeeld aan kinderen in Liberia, Sierra Leone en Guinee die met ebola te maken hebben. Achter in het boek staan vijftien vragen over ebola, met korte, duidelijke antwoorden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085432890 | 48 pagina's

Titel Toen alles anders werd : een boek over ebola
Auteur Hijltje Vink
Secundaire auteur Kirsten Niehof ; Marijke ten Cate
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Royal Jongbloed, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
ISBN 9789085432890
PPN 400494329
Rubriekscode 605.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ebolavirus
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Infectieziekten