Skateboarden
Boek

Skateboarden ([2016])/ Rennay Craats, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Catalien van Paassen ; eindredactie: Jannie van der Leer

Kennismaking met skateboarden, met aandacht voor o.a. de geschiedenis, de technieken en tricks en bekende skateboarders. Met actiefoto's in kleur, kennisquiz en website met luisterversie, filmpjes enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat je er bij skateboarden geen regels zijn? In negen korte hoofdstukken wordt niet alleen de geschiedenis belicht maar ook de benodigdheden, de plaatsen waar je kunt skaten, technieken en tricks. In de laatste hoofdstukjes worden enkele golfsterren voorgesteld onder wie geen Nederlanders. Tenslotte volgen nog tips om in vorm te blijven. Kleurrijke en overzichtelijke lay-out met grote en kleine kleurenfoto's (waaronder veel actiefoto's) met een korte toelichting in een vette letter. De tekst staat in blokjes, regelmatig onderbroken door een witruimte, gedrukt in een duidelijke letter. De foto's sluiten goed aan bij de tekst. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt; ze staan in de woordenlijst achterin. Achterin zijn nog een korte kennisquiz opgenomen en een register. In de uitgave staat een code die toegang geeft tot de website www.avplus.nu waarop zowel de luisterversie staat als filmpjes, weblinks, puzzels en quizzen. Er wordt vrijwel geen aandacht besteed aan skateboarden in Nederland. Maakt deel uit van de serie 'Sport en passie'*. Geschikt om kinderen kennis te laten maken met skateboarden. Wellicht wordt het hun passie! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753663 | 24 pagina's

Titel Skateboarden
Auteur Rennay Craats
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Skateboarding. - Weigl Publishers Inc., (c)2014. - (In the zone)
ISBN 9789461753663
PPN 395642051
Rubriekscode 618.65
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Skateboarden
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Skateboarden

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Sport en passie
Boek

Sport en passie (2015-...)

vol.
Uitgeleend