Vechtsport
Boek

Vechtsport ([2016])/ Blaine Wiseman, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Catalien van Paassen ; eindredactie: Jannie van der Leer

Kennismaking met verdedigingssporten, met aandacht voor o.a. de geschiedenis, de regels, technieken en bekende sporters. Met actiefoto's in kleur, kennisquiz en website met luisterversie, filmpjes enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat je vechtsporten alleen bedoeld zijn om je te verdedigen? In negen korte hoofdstukken wordt kort ingegaan op de verschillende vecht- of verdedigingssporten, gevolgd door de regels (geduld, respect en zelfverdediging), technieken en de combinatie van vechtsporten (MMA). In de laatste hoofdstukjes worden enkele sterren voorgesteld onder wie de Nederlandse Edith Bosch. Tenslotte volgen nog tips om in vorm te blijven. Kleurrijke en overzichtelijke lay-out met grote en kleine kleurenfoto's (waaronder veel actiefoto's) met een korte toelichting in een vette letter. De tekst staat in blokjes, regelmatig onderbroken door een witruimte, gedrukt in een duidelijke letter. De foto's sluiten goed aan bij de tekst. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt; ze staan in de woordenlijst achterin. Achterin zijn nog een korte kennisquiz opgenomen en een register. In de uitgave staat een code die toegang geeft tot de website www.avplus.nu waarop zowel de luisterversie staat als filmpjes, weblinks, puzzels en quizzen. Er is vrijwel geen aandacht voor vechtsporten in Nederland. Deel van de serie 'Sport en passie'*. Geschikt om kinderen kennis te laten maken met verdedigingssporten. Wellicht wordt het hun passie! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753687 | 24 pagina's

Titel Vechtsport
Auteur Blaine Wiseman
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Martial arts. - Weigl Publishers Inc., (c)2014. - (In the zone)
ISBN 9789461753687
PPN 395642035
Rubriekscode 618.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdedigingssporten
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Vechtsporten

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Sport en passie
Boek

Sport en passie (2015-...)

vol.
Uitgeleend