Golfen
Boek

Golfen ([2016])/ Don Wells, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Catalien van Paassen ; eindredactie: Jannie van der Leer

Kennismaking met de golfsport, met aandacht voor o.a. de geschiedenis, de spelregels, golfslagen, etiquette en enige golfsterren. Met actiefoto's in kleur, kennisquiz en website met luisterversie, filmpjes enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat je bij golf niet twee handschoenen draagt maar één? In negen korte hoofdstukken wordt niet alleen de geschiedenis van golf belicht maar ook de benodigdheden, de spelregels, de golfslagen en de etiquette. In de laatste hoofdstukjes worden enkele golfsterren voorgesteld onder wie de Nederlander Joost Luiten. Tenslotte volgen nog tips om in vorm te blijven. Kleurrijke en overzichtelijke lay-out met grote en kleine kleurenfoto's (waaronder veel actiefoto's) met een korte toelichting in een vette letter. De tekst staat in blokjes, regelmatig onderbroken door een witruimte, gedrukt in een duidelijke letter. De foto's sluiten goed aan bij de tekst. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt; ze staan in de woordenlijst achterin. Achterin zijn nog een korte kennisquiz opgenomen en een register. In de uitgave staat een code die toegang geeft tot de website www.avplus.nu waarop zowel de luisterversie staat als filmpjes, weblinks, puzzels en quizzen. Er wordt geen specifieke aandacht besteed aan de golfsport in Nederland is. Maakt deel uit van de serie 'Sport en passie'*. Geschikt om kinderen kennis te laten maken met golf. Wellicht wordt het hun passie! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461753670 | 24 pagina's

Titel Golfen
Auteur Don Wells
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Golf. - Weigl Publishers Inc., (c)2014. - (In the zone)
ISBN 9789461753670
PPN 395641993
Rubriekscode 619.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Golf (sport)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Golf

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Sport en passie
Boek

Sport en passie (2015-...)

vol.
Uitgeleend