Koning en koningin
Boek

Koning en koningin ([2016])/ Marian van Gog, tekeningen: Roger Klaassen ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Nederland heeft een koning en een koningin. Ze hebben drie dochters, dat zijn prinsessen. Lees hoe je dat wordt, wat ze doen en welke kleren ze dragen. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over de koning en koningin van Nederland uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boeken met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In tien hoofdstukken wordt ingegaan op vragen als: hoe word je koning(in), wat doen ze, waar wonen ze en hoe is het om een prinses te zijn? Het onderwerp wordt ingeleid met een getekende kijk- en praatplaat van de huiskamer. Op de linkerpagina staat steeds een grote kleurenfoto van met name leden van het koningshuis, met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten, in korte zinnen en in de tegenwoordige tijd, zijn geschikt om zelf te lezen en om voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789001864965 | 24 pagina's

Titel Koning en koningin
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Roger Klaassen ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Noordhoff Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: 0/16
ISBN 9789001864965
PPN 401548171
Rubriekscode 936.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Willem-Alexander (koning der Nederlanden) ; Máxima (koningin der Nederlanden) ; Monarchie
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Willem-Alexander